Lobelia – inmultirea prin seminte

Lobelia – inmultirea prin seminte
Lobelia face parte din familia Campanulaceae si este originara din Africa de Sud. Are frunze lunguiete si putin zimtate pe margini. Florile seamana cu un fluture si sunt grupate in ciorchini.

Cea mai des folosita metoda de inmultire este cea prin seminte. Acestea se seamana primavara, in lunile februarie-martie, in ladite sau ghivece cu pamant usor drenabil, nisipos. Vasele se tin in incaperi cu temperaturi de 14-15 grade Celsius.

In conditii normale, rasadurile apar in 12-14 zile de la semanat.

Cand rasadurile sunt in faza cotiledonata (adica atunci cand au 2 frunzulite), se repica in ladite sau ghivece, astfel incat sa ramana numai 2 sau 3 plante in acelasi vas. In luna mai, dupa ce a trecut pericolul brumelor, rasadurile de lobelia se planteaza la locul definitiv, lasand o distanta de 15-20 cm intre plante.

Daca vremea este calduroasa, semintele de lobelia pot fi semanate si direct pe locul definitiv, in aprilie. Plantele aparute astfel, infloresc devreme, incepand cu luna iulie.

Votati articolul

Lobelia – inmultirea prin seminte
Rating:
Nota: 3.51 din 5 - 40 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 4 =