Lantana se cultiva foarte usor

Lantana se cultiva foarte usor
Lantana face parte din familia Verbenaceae si se cultiva foarte usor ca planta de interior. Cu toate acestea, toate partile plantei sunt putin toxice, asa ca e bine sa fie evitata de cei care au animale de companie sau copii mici.

Lantana are nevoie de multa lumina, asa ca este de preferat o locatie aflata in plin soare. Plantele care au crescut fara lumina suficienta sunt foarte alungite; in acest caz, ele se pot tunde si muta in conditii mai bune. Planta este foarte toleranta la seceta, pentru ca este originara din zonele tropicale. Are nevoie de udari regulate, insa pamantul trebuie sa fie usor drenabil, deoarece radacinile pot putrezi daca stau tot timpul in umezeala. Se trateaza saptamanal cu un fertilizator lichid, mai ales in perioada in care planta se dezvolta. Dupa cum am mai spus, pamantul trebuie sa fie usor, ce buna calitate si usor drenabil. Lantana se transplanteaza anual, daca este specia cu aspect de tufa, dar numai atunci cand radacinile au consumat tot pamantul din ghiveci.

Pentru ca planta sa infloreasca in continuu, varfurile ramurilor trebuie ciupite constant, iar planta udata cu cate putina apa, zilnic.

Se inmulteste prin seminte sau butasi. Acestia se fac primavara, la inceput, cand planta tocmai reintar in vegetatie si se lasa intr-un pahar cu apa sau in nisip; pana apar noi lastari, butasul se tine la caldura si umiditate.

Votati articolul

Lantana se cultiva foarte usor
Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 2 =