Inmultirea prin seminte la kalanchoe

Inmultirea prin seminte la kalanchoe
Kalanchoe este o planta suculenta foarte populara, originara din Madagascar. Poate atinge cel mult 40cm inaltime, are frunze carnoase si buchete cu flori mici si stelate, in nuante foarte intense de rosu, portocaliu, roz sau galben.

Inmultirea prin seminte se face primavara si vara, din ianuarie pana in iulie. Pamantul trebuie sa fie foarte compact, dens dar aerisit in acelasi timp si usor drenabil.

Semintele de kalanchoe sunt foarte mici si sensibile, astfel ca nu se acopera cu pamant. Tavitele sau vasele cu rasaduri se tin la lumina (dar nu directa), pentru ca numia astfel pot germina semintele; un alt factor important este caldura de minim 21 grade Celsius. Se uda regulat, prin pulverizare cu apa. pentru a mentine umiditatea necesara la nivelul semintelor, tavitele trebuie acoperite cu vase de sticla sau folii de plastic in care se fac cateva gauri de aerisire.

Plantutele apar in aproximativ o saptamana.

Votati articolul

Inmultirea prin seminte la kalanchoe
Rating:
Nota: 4.27 din 5 - 13 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Elena 02 Iulie 2018
Unde g?sesc seminte

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 2 =