Inmultirea prin seminte a violetei africane

Inmultirea prin seminte a violetei africane
Violeta africana, de Uzambar sau Saintpaulia este una din cele mai indragite flori de interior. Se ingrijeste relativ usor si face flori multe si pe o perioada lunga de timp. Se inmulteste in patru moduri, insa astazi va prezentam inmultirea prin seminte, care se face numai iarna, din luna noiembrie pana in ianuarie.

Pentru a realiza inmultirea prin seminte, este nevoie, inainte de toate, de respectare unor reguli de igiena - conditiile de lucru trebuie sa fie chiar sterile pentru a avea rezultate. Astfel, totul trebuei bine spalat inainte: laditele sau ghivecele, ustensilele; pamantul trebuie sa fie de buna calitate, neinfestat. Semintele de violete sunt foarte mici si pentru a se prinde trebuie amestecate cu nisip foarte fin, care se intinde apoi peste un strat de pamant sau nisip.

Semintele germineaza in conditii de umiditate crescuta si la temperaturi de 20-22 grade Celsius. Se repica prima data la 5 saptamani, apoi dupa inca 2 luni si se muta in ghivece individuale de abia cand plantutele au 5-6 frunze.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.32 din 5 - 17 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =