Inmultirea nalbei de gradina

Inmultirea nalbei de gradina
Nalba de gradina, numita si Althea, este o planta ce poate atinge chiar si 3 metri inaltime. Infloreste din iulie pana in septembrie si face flori asezate in spice, simple sau batute, de culoare alba, galbena, rosie, roz sau violet.

Nalba se inmulteste de obicei toamna, prin divizarea plantelor de cel putin 2 ani sau primavara, prin butasi sau lastari tineri care prind radacini foarte usor.

O alta varianta este inmultirea prin seminte. Acestea se seamana in lunile mai-iunie prin imprastiere sau asezate pe randuri. Cand plantutele au 2-3 frunzulite, se repica in tavite sau ghivece, la 15-20 cm distanta; radacinile prea lungi se scurteaza. Plantarea rasadurilor se face in asa fel incat acestea sa fie plantate mai adanc decat inainte, pentru ca in jurul coletului sa se formeze radacini fine care sa ajute nalba sa se inradacineze mai bine – acest lucru est e necesar mai ales din cauza inaltimii plantei.

Nalbele se planteaza la locul definitiv de abia toamna, in lunile octombrie-noiembrie sau primavara, in martie sau aprilie, lasandu-se o distanta de 80-100 cm intre plante.

Votati articolul

Inmultirea nalbei de gradina
Rating:
Nota: 3.87 din 5 - 78 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 3 =