Flutureii, florile ce seamana cu fluturii monarh

Flutureii, florile ce seamana cu fluturii monarh
Flutureii sau Gaillardia sunt plante erbacee anuale, cu tulpini inalte de 40-50 cm si flori frumos colorate in nuante de portocaliu, galben si cafeniu – asemanatoare cu coloritul fluturilor monarh. Flutureii sunt plantate pentru ornarea gradinilor, inflorind pe toata perioada verii sau pentru realizarea buchetelor ori a aranjamentelor florale uscate.

Planta prefera un pamant nisipos, nu foart eumed, expus la soare; la nevoie, suporta si semi-umbra. Flutureii nu au nevoie de ingrijire speciale in afara de udarea regulata, mai ales pe perioada verii si smulgerea buruienilor.

Se inmulteste prin seminte. Daca se seamana in rasadnite calde, in martie-aprilie, rasadurile se repica (raresc) la geam si se pot planta in locul definitiv in luna mai, la distante de 40-50 cm; in acest caz, florile vor aparea din iunie si pana in toamna. O alta varianta este semanarea in rasadnite reci, in luna mai, insa florile vor aparea mult mai tarziu.

Votati articolul

Flutureii, florile ce seamana cu fluturii monarh
Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 2 =