Flori de primavara: Narcisa (narcissus)

Flori de primavara: Narcisa (narcissus)
Narcisele sunt plante erbacee cu bulbi in forma de para, de culoare brun-inchis. Au frunze lungi de pana la 20 cm si flori deosebite, in forme si culori variate. Narcisele infloresc in martie si aprilie si sunt folosite in peluze, ronduri, dar si ca flori taiate.
Narcisele au nevoie de pamant argilos, bogat in substante nutritive, amestecat cu nisip. Se planteaza de preferinta in locuri semi-umbrite din gradina, insa se adapteaza la fel de bine si la soare; nu se planteaza in umbra. Se uda o data pe saptamana. Bulbii se planteaza in pamant toamna, in lunile septembrie si octombrie, cel mai tarziu in noiembrie. Acestia se pun la cel mult 10 cm adancime (in functie de calitatea pamantului) si cu 12-15 cm distanta intre ei. Pentru a-i feri de ger, se recomanda acoperirea stratului cu un invelis de frunze, care se va inlatura primavara. Narcisele se inmultesc prin divizarea bulbilor, operatiune care o data la 4-5 ani, in lunile iulie-octombrie. O alta metoda este inmultirea prin seminte, insa acestea germineaza in 2 ani, iar plantele infloresc abia dupa 5-7 ani.

Votati articolul

Flori de primavara: Narcisa (narcissus)
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =