Flori de primavara: Liliacul

Flori de primavara: Liliacul
Numit si Syringa, liliacul este un arbust decorativ de gradina care poate creste si in forma de tufa. Face parte din familia Oleaceae, are 1-3 metri in diametru si pana la 6 metri inaltime; florile sunt foarte parfumate, de culoare alba, roz sau violet. Se planteaza in grup sau izolat, iar florile i se folosesc mai mult taiate.

Liliacul iubeste locurile insorite, dar se dezvolta bine si in semi-umbra; la umbra, florile vor fi mai firave si mai putine. Se uda regulat si din abundenta (in prima luna de la plantare, se uda de 2-3 ori pe saptamana; toamna se uda foarte mult). Deobicei nu se fertilizeaza si mai ales nu in primul an de plantare.

Ca lucrari de ingrijire, liliacul nu este mai pretentios decat alti arbusti: curatarea de uscaturi se face iarna, florile trecute se indeparteaza si, imediat dupa inflorire sau pana la doua saptamani dupa, coroana se poate tunde pentru a i se rectifica forma.

Liliacul se inmulteste prin seminte, prin butasi, marcotaj sau altoire (de obicei, in ochi dormind).

Votati articolul

Flori de primavara: Liliacul
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 4 =