Echinacea se cultiva prin seminte sau rasad

Echinacea se cultiva prin seminte sau rasad
Echinacea purpurea este o planta medicinala care purifica organismul si stimuleaza sistemul imunitar. Totodata, este decorativa in gradina datorita florilor sale mari colorate in diferite nuante de rosu, care infloresc in iulie-august.

Echinacea este o planta perena cu aspect de tufa si frunze lanceolate. Florie apar in mijlocul verii iar polenizarea are loc cu ajutorul insectelor. Florile sale atrag fluturii sibondarii in gradini.

Pentru infiintarea unei culturi comerciale de echinacea, terenul se lucreaza din toamna. Primavara se pregateste patul germinativ si pentru un randament mai bun se recomanda infiintarea culturii prin rasaduri.

Acestea se produc in rasadnite incalzite. Rasadurile trebuie sa fie gata pentru a fi plantate la sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai. Se planteaza pe randuri, la 50 cm distanta intre randuri si 40 cm distanta intre plante, pe acelasi rand

Echinacea este sensibila la imburuienare, de aceea se va acorda o atentie sporita distrugerii buruienilor prin prasile repetate.

Votati articolul

Echinacea se cultiva prin seminte sau rasad
Rating:
Nota: 3.93 din 5 - 7 voturi.

Comentarii 2 comentarii

mihai 02 Februarie 2017
doresc sa cultiv o suprafata de 700mp de echinaceia de unde pot sa procur seminte sau rasad
vasile niculiÈ?Ä? 29 Aprilie 2014
unde pot g?si semin?e sau plante?

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =