De cata lumina au nevoie plantele

De cata lumina au nevoie plantele
Lumina este absolut necesara pentru cresterea, dezvoltarea si inflorirea plantelor. Cu toate astea, nevoia de lumina este diferita de la o specie la alta; la majoritatea plantelor, lipsa de lumina duce la ofilire.

Ca regula generala, trebuie stiut ca lumina puternica ajuta inflorirea, pe cand lumina slaba ajuta la cresterea plantei; de pe alta parte, lumina insuficienta in perioada de vegetatie si inflorire duce la aparitia unor flori de mici dimensiuni si putine ca numar.

Plantele cu flori plantate prea des intr-un strat vor avea tulpinile alungite si mai slabe, iar frunzele se vor ingalbeni in timp. La fel se intampla si cu rasadurile daca nu sunt repicate.

Pentru ca fiecare specie are necesitati diferite cand vien vorba de lumina, se recomanda ca fiecarei plante sa i se asigure in gradina locul cel mai potrivit. Astfel, in locurile insorite se cultiva numai specii care au nevoie de expunere directa la soare, iar in cele umbrite, numai cele carora soarele direct le dauneaza.

Votati articolul

De cata lumina au nevoie plantele
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 2 =