Cyclamen - inmultirea prin seminte

Cyclamen - inmultirea prin seminte
Una din modalitatile de inmultire la cyclamen este prin seminte. Este o operatiune mai dificila, insa poate avea rezultate foarte bune; in plus, pentru gradinarii pasionati va fi o experienta extrem de interesanta.

Un aspect important este marimea semintelor, acest lucru influentand rezultatul final. Inmultirea prin seminte se face din octombrie pana in ianuarie, pentru ca in toamna plantele sa fie destul de mari incat sa infloresca. Inainte de semanare, semintele de cyclamen trebuie lasate la inmuiat, timp de 24 de ore; acest pas le ajuta sa germineze mai repede.

Pentru semanat se folosesc ladite, tavi sau pahare de iaurt; semintele se aseaza aproape de suprafata, deci se acopera cu foarte putin pamant. Germinarea se face mai repede in conditii de umiditate; pentru asta, tine recipentul intr-un loc calduros si acopera semintele cu u strat de turba fibroasa. Dupa trei saptamani, inlatura acest strat, pentru ca plantutele sa poata rasari.

Odata iesite, rasadurile de cyclamen au nevoie de temperaturi normale si trebuie pastrate intr-o incapere cu o buna circulatie a aerului.

Votati articolul

Cyclamen - inmultirea prin seminte
Rating:
Nota: 4.23 din 5 - 160 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Gighite Paulina 06 Martie 2020
Bun? ziua. As dori s? stiu cind pot sem?na seminte de cyclamen pt a avea plante inflorite la sfirsitul lui februarie inceputul lui martie . Multumesc anticipat pt r?spuns

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 1 =