Cum se ingrijeste Echeveria

Cum se ingrijeste Echeveria
Echeveria este o planta suculenta din familia Crassulaceae, ale carei frunze sunt dispuse in rozeta si au nuante variate de verde sau rosu. Echeveria nu atinge dimensiuni foarte mari si infloreste destul de rar.

Echeveria are nevoie de soare din plin, dar se adapteaza si la conditii de lumina filtrata. Pamantul trebuie sa fie usor acid (ideal, un pH de 6.0), fie un amestec special pentru cactusi si plante suculente, fie un amestec de pamant obisnuit cu nisip. Se uda regulat primavara si vara, insa cu grija ca apa in exces sa se scurga; cantitatea de apa se reduce treptat pe perioada de iarna. Fiind planta suculenta, Echeveria nu suporta temperaturi mai mici de 10 grade Celsius; pe timpul verii, temperaturile optime sunt de 18-21 grade Celsius. Se poate trata cu fertilizatori echilibrati (20-20-20) la inceputul perioadei de vegetatie, saptamanal, dar la o concentratie de 1/4.

Echeveria se inmulteste usor prin butasi de frunze, dar functioneaza si alte metode: prin seminte sau lastari. Frunza taiata se infige in pamant special pentru plante suculente, iar ghiveciul se acopera pana apar noi semne de vegetatie.

Se transplanteaza la nevoie, de preferat in perioada calda. Se opreste udarea pentru ca pamantul din ghiveci sa se usuce si radacinile sa iasa usor; pamantul vechi se inlatura usor de pe radacini si se indeparteaza toate portiunile bolnave. Planta se aseaza in ghiveciul nou, mai mare, si se completeaza cu pamant curat. Reluarea udarilor se face in 7-10 zile de la transplantare.

Alte sfaturi:
- apa nu se lasa niciodata sa ramana pe frunze sau in mijlocul rozetei, pentru ca duce la putrezirea plantei; - frunzele sau alte parti bolnave de planta trebuie indepartate imediat.

Votati articolul

Cum se ingrijeste Echeveria
Rating:
Nota: 3.81 din 5 - 39 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 1 =