Cum se cultiva Aloe vera

Cum se cultiva Aloe vera
Genul Aloe este originar din Africa si contine in jur de 400 de specii dintre care vreo 5 sunt cultivate in mod obisnuit ca plante de interior. Aloe vera este o planta suculenta, folosita si ca remediu naturist de sute de ani. Are frunze lungi si carnoase, dispuse in forma de rozeta. Unele specii au tepi mici pe marginile frunzelor.

Aloe se cultiva in lumina multa, atat vara cat si iarna; poate suporta soarele direct pe timpul verii, odata ce este perfect aclimatizata. Se uda din belsug pe timpul verii, insa mai deloc pe timpul iernii. Foarte important: apa nu trebuie sa ramana pe frunze!

Planta suporta caldura, temperaturi de 30-37 de grade Celsius pe timpul verii, si pana la 4 grade, iarna. Pamantul trebuie sa fie neaparat usor drenabil. Se aplica fertilizatori pe perioada verii, dar se opreste in timpul iernii, cand planta intra intr-o perioada de repaus. Aloe se transplanteaza atunci cand radacinile au consumat tot pamantul, dar cum planta creste destul de greu, acest lucru nu se va intampla nici macar la 2 ani; se foloseste pamant special pentru cactusi si suculente sau pamant obisnuit amestecat cu nisip.

Aloe vera se inmulteste prin divizarea radacinilor.

Votati articolul

Cum se cultiva Aloe vera
Rating:
Nota: 4 din 5 - 11 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 2 =