Cum scapi de buruienile din gradina

Cum scapi de buruienile din gradina
Buruienile, inamicul numarul 1 al tuturor gradinarilor, sunt responsabile pentru distrugerea multor culturi sau plante de gradina. Eliminarea lor este un proces continuu, dar care poate fi inlesnit de anumite trucuri. Afla ce sa faci ca sa nu pierzi mai mult de 15 minute plivind buruienile si sa te bucuri mai mult de florile si legumele cultivate.

1. Nu lasa nici o portiune de pamant nelucrata
Pamantul necultivat este o invitatie deschisa pentru buruieni. Foloseste mulci pentru a proteja pamantul de plantele nedorite: paie, talas sau frunze uscate in strat de 2-4 cm grosime. La fel, si pamantul din jurul plantelor ar trebui acoperit, insa nu e neaparat nevoie, avand in vedere ca plivirea buruienilor este o ingrijire de baza pentru orice cultura.

2. Nu sapa toata gradina
Lucreaza numai pamantul pe care intentionezi sa il cultivi cu legume sau flori. Altfel, vei baga in pamant toate semintele de buruieni care stau de obicei la suprafata solului, plus ca vei munci in zadar.

3. Nu uda prea mult cu furtunul
Udarea cu ajutorul furtunului este o practica benefica deoarece desteleneste usor pamantul la suprafata, radacinile plantelor primesc mai mult aer, iar apa patrunde mai usor. Partea mai putin buna este ca astfel vor fi udate si semintele de buruieni care pot fi in pamant.

4. Nu lasa pamantul neacoperit cu mulci
Desi pare o munca mai grea, acoperirea pamantului cu mulci nu este deloc costisitoare sau grea. In loc de talas, ace de brad sau alte compomente care se vad la prea ridicat, pamantul din straturile cultivate poate fi acoperit cu iarba cosita sau uscata.

5. Nu lasa buruienile la margirea drumului
Smulge buruienile care cresc pe marginea potecilor din gradina, ca sa nu apuce sa lase seminte si sa se inmultieasca. Procedeaza la fel cu cele care apar la marginea gardului si chiar la trotuar.

Votati articolul

Cum scapi de buruienile din gradina
Rating:
Nota: 4.06 din 5 - 18 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =