Cum sa cumperi o planta sanatoasa din magazin

Cum sa cumperi o planta sanatoasa din magazin
Dupa o iarna lunga, ghivecele cu plante au impanzit trotuarele florariilor si etajerele hipermarketurilor, imbiindu-ne sa le cumparam. Speciile noi, culorile intense sau abundenta florilor ne pot induce in eroare cand vine vorba de plantele din magazine.

Inainte sa cumperi o planta, urmeaza acesti pasi, ca sa te asiguri ca iei o floare sanatoasa si rezistenta:

* priveste toate speciile din magazin; daca majoritatea sunt sanatoase, inseaman ca cineva s-a ocupat de ele, deci e un aspect pozitiv.

* analizeaza foliajul: frunzele unei plante sanatoase trebuie sa fie verzi, stralucitoare si sa aiba un aspect sanatos; nu cumpara plante cu frunze ofilite sau ingalbenite, indiferent cat de multi iti doresti specia respectiva – de multe ori, plantele bolnave sau stresate nu isi revin.

* priveste cu atentie forma plantei: foliajul are un aspect compact, e bine ramificat? Plantele prea inalte nu sunt neaparat mai mari – e foarte posibil ca ghiveciul sa fi fost depozitat intr-un loc intunecat si ramurile s-au alungit in cautarea luminii.

* cauta cu atentie urme de boala sau infestare cu daunatori pe ambele fete ale frunzelor si pe pamantul din ghiveci: zone innegrite, gauri, pete, zone mucegaite, zone llipicioase sau parti de planta destorsionate.

* la arbori, pomi fructiferi sau trandafiri, balotul care infasoara radacinile trebuie sa fie tare atunci cand este apasat; altfel, e posibil ca ambalajul sa fie rupt, iar radacinile sa se fi uscat.

* in general, plantele de ghiveci care au boboci in momentul cumpararii suporta mai bine transplantarea decat cele care deja au inflorit.

Votati articolul

Cum sa cumperi o planta sanatoasa din magazin
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =