Cum sa ai flori de petunie pana toamna tarziu

Cum sa ai flori de petunie pana toamna tarziu
Petunia este una din cele mai populare plante de gradina si balcon. Se ingrijeste usor, poate fi plantat atat in gradina cat si in ghivece normale sau suspendate si face flori mari, frumoase si multe.

Petuniile se dezvolta bine in orice fel de pamant, expus la soare si nu prea umed. Pentru a avea petunii inflorite din primavara si pana toamna tarziu, trebuie sa stii sa jonglezi cu semanatul.

Inmultirea prin seminte depinde foarte mult de data la care se doreste inflorirea. Pentru a avea flori mai devreme, semanatul se face la jumatatea lui februarie, in tavite cu pamant nisipos, acoperind semintele cu un strat fin. Rasadurile se repica atunci cand e cazul si se planteaza in ghivece cand plantutele sunt deja mai mari. Ele se muta in locul definitiv pe la inceputul lunii mai.

Pentru a avea flori in perioada obisnuita sau mai tarziu, semintele se seamana treptat din martie pana in mai, in rasadnite, ghivece sau direct afara. Partea mai putin placuta este ca rasadurile tarzii sunt plante slabe, care infloresc tarziu. se recomanda ca plantele mai imbatranite sa fie scurtate din cand in cand, pentru a da lastari noi.

Votati articolul

Cum sa ai flori de petunie pana toamna tarziu
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 3 =