Cultivarea trandafirilor cataratori

Cultivarea trandafirilor cataratori
Trandafirii cataratori au marele avantaj ca nu ocupa mult loc in gradina si, prin faptul ca se dezvolta mult in lungime, pot fi urcati pana a etajul caselor sau tutorati in asa fel incat sa formeze o mica bolta.

Trandafirii cataratori prefera locurile insorite, deci pot fi plantati in partea sudica a casei, pentru a oferi umbra pe perioada verii. Pentru a se putea catara, ramurile trebuie fixate bine, desi unele specii au ramuri puternice care se pot rezema singure de barele de sprijin. Infloresc fie foarte devreme, fie foarte tarziu, dar de mai multe ori pe an si foarte bogat; de asemenea, au o gama foarte variata de culori.

Sfaturi despre cultivarea trandafirilor cataratori:

- acoperisul casei nu trebuie sa fie exact deasupra trandafirului, pentru ca il va priva de apa de ploaie si de lumina soarelui;

- au nevoie de un suport pentru catarare stabil si bine fixat in pamant sau de cladire, care sa le asigure o extindere si dezvoltare optima; acesta se construieste de la inceput pe dimensiunile maxime ale trandafirului, pentru ca nu va putea fi modificat pe parcurs fara a deranja planta.

Votati articolul

Cultivarea trandafirilor cataratori
Rating:
Nota: 3.8 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =