Conditiile de temperatura pentru cultivarea lalelelor

Conditiile de temperatura pentru cultivarea lalelelor
Lalelele sunt una din speciile care simbolizeaza primavara. Sunt elegante, fragile si au in spate o intreaga istorie care o face si mai dorita de gradinari. Cultivarea lor in conditii optime va duce la obtinerea unei flori perfecte, sanatoase si rezistente.

Dezvoltarea lalelelor depinde in primul rand de temperatura: inradacinarea bulbilor, aparitia mugurilor, cresterea frunzelor si tulpinilor, inflorirea si apoi iernarea sunt influentate exclusiv de caldura sau frig. Variatile bruste de temperatura duc la aparitia unor plante mici, scofalcite si flori

Astfel:
* bulbii au nevoie de 5-7 grade Celsius ca sa se inradacineze, maximul suportat de planta fiind 13 grade.
* mugurii rasar la suprafata solului numai cand temperatura de la nivelul bulbului este de 3-4 grade Celsius, zapada se topesteste si pamantul nu mai e inghetat.
* frunzele si tijele florale cresc normal in conditiile in care temperatura aerului se situeaza intre 12-16 grade Celsius.
* si inflorirea lalelelor depinde in mare masura de temperatura aerului, in aceleasi granite amintite mai sus; daca sunt expluse la temperaturi mai mari, florile se vor deschide mai repede, dar se vor ofili imediat.

In conditii optime, lalelele infloresc in 10-23 de zile de la aparitia mugurilor.

Votati articolul

Conditiile de temperatura pentru cultivarea lalelelor
Rating:
Nota: 4.38 din 5 - 28 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 3 =