BOUGAINVILLEA are capricii?

BOUGAINVILLEA are capricii?
In ciuda aparentelor de planta tropicala extrem de pretentioasa si de sensibila, Bougainvillea, popular numita floarea de hartie, este o planta rezistenta si destul de usor de intretinut.
BOUGAINVILLEA ESTE O PLANTA ORIGINARA DIN ZONA TROPICALA A AMERICII DE SUD, mai precis din Brazilia, unde a fost descoperita de amiralul Louis Antoine de Bouganville in 1768, Bougainvillea poate ajunge de la 1 pâna la 12 metri inaltime, in functie de conditiile din zona respectiva. Daca traieste intr-un mediu in care ploua in fiecare anotimp, isi poate mentine frunzele verzi pe tot parcursul anului. Este important de stiut ca Bougainvillea nu infloreste daca nu primeste cel putin opt ore de soare direct pe zi. Florile reale ale plantei sunt mici, de culoare alb-galbuie, putand trece usor neobservate. Ceea ce noi consideram a fi flori sunt, de fapt, frunze specializate, ce pot avea diferite culori de la alb, galben, portocaliu, la rosu, violet, purpuriu. Evita sa amplasezi ghiveciul cu Bougainvillea intr-un loc expus la curentii de aer puternici sau la temperaturi scazute, deoarece nu rezista la ger. Este bine sa o protejezi iarna cu o folie de plastic gaurita, pentru a evita formarea condensului.

Votati articolul

BOUGAINVILLEA are capricii?
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 5 =