Bambusul norocos

Bambusul norocos
Bambusul norocos nu este de fapt bambus, ci o specie numita Dracaena sanderiana. Este o planta foarte raspandita prin birouri, magazine sau case particulare si este un cadou deosebit, pentru ca se spune ca aduce norocul. In plus, se ingrijeste extrem de simplu: tulpinile de bambus norocos pot creste si numai in vasele cu apa in care se cumpara; se pot planta si in pamant si rezista in orice conditii de lumina.

Bambusul norocos prefera lumina multa, filtrata, dar tolereaza si semi-umbra sau umbra. Trebie evitat soarele direct, care va arde frunzele fragile. Daca planta creste alungita, e semn ca are nevoie de mai multa lumina. Se evita asezarea plantei in curent de aer sau la caldura excesiva.

Eventual poate fi cultivat numai in apa, dar este sensibil la clor si la celelalte substante care se afla in apa de la robinet: se foloseste numai apa de ploaie sau apa de la robinet lasata 24 de ore intr-un vas deschis. Radacinile sanatoase ale bambusului norocos trebuie sa fie de culoare rosie. Apa se schimba saptamanal. Bambusii crescuti in apa au nevoie de tratamente lunare cu fertilizatori lichizi speciali sau obisnuiti.

Pentru cultura in ghiveci, pamantul trebuie sa fie usor drenabil si bogat in substante nutritive.

Frunzele bambusului norocos sunt usor toxice

.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 30 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =