Ardeiul iute

Ardeiul iute
Ardeiul iute - Capsicum annum se cultiva ca o planta anuala si este destul de rezistanta incat sa poata creste si in ghivece, si in gradina. Inaltimea plantei difera in functie de varietate, insa unele pot atinge chiar 30 cm.

Planta are nevoie de soare din plin pentru a se dezvolta si a fructifica. Nu are nevoie de ingrijiri speciale sau tratamente. Se uda din belsug, cand pamantul de la suprafata incepe sa se usuce (uneori chiar sa si crape, pentru ca atunci cand afara e foarte cald, pamantul poate fi iscat la suprafata, dar umed la 1-1,5 cm adancime) si din cand in cand se mai sapa in jurul radacinii. Planta are nevoie de caldura pentru a creste si a face flori, insa temperaturile extreme duc la caderea acestrora. Pamantul trebuie sa aiba un pH neutru.

Recoltarea ardeilor se face in 60-80 de zile, insa acestia pot fi lasati pe planta, pentur a se coace de tot si a-si schimba culoarea; trebuie stiut insa ca odata copti, ardeii nu mai sunt la fel de iuti. Ei se taie de pe planta, nu se smulg sau rup si se recomanda folosirea lor in maxim 2-3 zile de la recoltare.

Votati articolul

Ardeiul iute
Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =