Aglaonema are nevoie de multa lumina

Aglaonema are nevoie de multa lumina
Aglaonema este o planta de interior decorativa prin frunze, care poate atinge 50-60 cm inaltime, este originara din Malaezia si face parte din familia Araceae. Planta minunata, asa cum se traduce numele sau din limba greaca, are frunze ovale si lungi, de culoare verde sau usor cenusie, cu pete alb-crem sau verde deschis.

Planta are un ritm incet de crestere, prefera locurile calde si cu umiditate atmosferica ridicata. Are nevoie de multa lumina, indirecta, insa tolereaza destul de bine si semiumbra. Se uda moderat, insa pamantul trebuie mereu sa fie umed. Substratul trebuie sa fie de buna calitate, capabil sa mentina umiditatea.

Peste vara, planta se poate fertiliza o data la 3-4 saptamani. Pentru a obtine umiditatea necesara, frunzele se pot pulveriza cu apa sau sterge cu o carpa umeda. Iarna intra intr-o perioada de repaus, se uda mai rar si se tine intr-o camera racoroasa (15 grade Celsius). Se transplanteaza primavara.

Aglaonema se inmulteste prin divizarea tufei, metoda extrem de simpla si cu cel mai mare grad de reusita; altfel, planta se mai poate inmulti prin marcotaj aerian sau butasi din varfuri de lastari.

Votati articolul

Aglaonema are nevoie de multa lumina
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 4 =