Adenium are nevoie de mult soare

Adenium are nevoie de mult soare
Speciile de Adenium sunt plante decorative prin tulpina ingrosata si prin florile viu colorate. Are nevoie de multa caldura si demult soare pe toata perioada anului. Este o planta ideala pentru gradinile japoneze si pentru conducerea sa sub forma de bonsai.

In apartament, pentru amplasarea ghiveciului cu adenium se alege o fereastra expusa in plin soare sau un balcon ori o terasa insorita. Desi in tarile de origine atinge inaltimi considerabile, cultivat in ghiveci nu va depasi un metru inaltime. Cu timpul, tulpina sa se ingroasa si capata aspectul unui trunchi de arbore secular.

Are nevoie de un pamant usor si bine drenat, excesul de apa ii dauneaza si adenium se usuca rapid. Spre deosebire de alte specii, nu are nevoie de o perioada de repaus iarna. Udarile se reduc, dar nu se sisteaza. Ghiveciul se pastreaza intr-un loc cat mai luminos si la temperatura camerei.

Anual se tunde pentru a dirija dezvoltarea plantei sub forma de copacel, dar si pentru a stimula infloritul. O parte din ramurile taiate pot fi puse la inradacinat, butasirea fiind o metoda simpla de inmultire in cazul speciilor din genul Adenium.

Votati articolul

Adenium are nevoie de mult soare
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 4 =