Aclimatizarea plantelor cumparate din magazin

Aclimatizarea plantelor cumparate din magazin
Plantele din ghivece nu dureaza o vesnicie si de multe ori nu raman asa cum arata atunci cand le-ai primit sau cand le-ai cumparat din magazin. Pentru ca floarea sa se pastreze, cat de cat, la fel de sanatoasa si frumoasa, ea trebuie obisnuita cu conditiile de acasa.

Plantele de ghiveci trebuie aduce acasa in siguranta, asezate bine in sacosa - altfel, se vor misca de colo-colo si exista riscul sa le cada frunze ori, mai rau, sa isi rupa ramurile sau tulpina. Frigul si caldura excesiva sunt la fel de daunatoare pentru plante. Daca se intampla sa cumperi plante pe timpul iernii, infasoara bine ghiveciul intr-un material care sa ii tina de cald plantei si transporta planta pana acasa in masina incalzita. Pe timpul verii, cumpara numai plante care au pamantul bien udat, deoarece plantele uscate nu rezista bine in caldura. Nu uita ca intotdeauna sa lipesti o eticheta de ghiveci cu numele plantei si specia din care face parte, eventual si cu necesitatile de apa si lumina.

Daca sunt lasate neprotejate, plantele de interior pot fi deteriorate de vantul puternic. Daca e nevoie sa transporti un ghiveci cu o planta mare, acopera ramurile cu o panza, pentru ca sa nu se rupa din greseala.

Daca te muti intr-o locuinta noua si iei plantele de interior cu tine, ramai sa oferi instructiuni de transport pentru ghivece - nu toate companiile care se ocupa cu mutatul au personal pregatit pentru asta.

Votati articolul

Aclimatizarea plantelor cumparate din magazin
Rating:
Nota: 4.7 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 1 =