ABC-ul rasadurilor: uneltele si echipamentul necesar

ABC-ul rasadurilor: uneltele si echipamentul necesar
Majoritatea plantelor care se inmultesc prin seminte trebuie sadite in luna martie-aprilie. Ca sa nu intarzii, iata de ce ai nevoie pentru a reusi sa obtii rasaduri de calitate din semintele semanate...

Cutii de plastic sau ghivece mici, speciale pentru rasaduri.

Poti folosi foarte bine si cutiile de iaurt sau de margarina, tavitele de plastic sau polistiren in care sunt ambalate carnea, fructele sau ciupercile, ba chiar si cartoanele de oua. Spala cu atentie recipientele de plastic sau polistiren inainte de a semana semintele.

O stropitoare speciala.

E vorba de o stropitoare care sa aiba capacitatea de a arunca o cantitate mica de apa peste pamantul asezat peste seminte: poate o stropitoare mica, pentru copii. O alta varianta este sa iti confectionezi tu una, dintr-o sticla de plastic si un capac gaurit cu acul. Dupa ce apare rasadul si devine destul de puternic, el poate fi udat normal, ca orice alta planta si toate aceste precautii nu mai sunt aplicabile.

Insemne cu numele plantelor.

Poti sa iti faci acasa, din niste bete pe care sa lipesti o hartie cu numele plantei, ori sa scrii chiar pe cutia de plastic, cu ajutorul unei carioci permanente (partea proasta, in acest caz, este ca nu vei mai putea sterge inscrisul).

Votati articolul

ABC-ul rasadurilor: uneltele si echipamentul necesar
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 2 =