8 stafuri pentru ingrijirea corecta a orhideelor

8 stafuri pentru ingrijirea corecta a orhideelor
Orhideele au o reputatie proasta: sunt cel mai greu de ingrijit plante. In ciuda frumusetii lor exotice, multi dintre noi se tin departe de orhidee tocmai din cauza acestei faime negative. Desi nu sunt cele mai rezistente plante, orhideele se pot dezvolta bine daca au parte de conditiile propice de lumina, sol si apa...

1. Orhideele nu se uda zilnic. Desi sunt originare din zonele tropicale ale planetei, orhideele nu trebuie inecate cu apa. Pamantul se verifica zilnic si se uda numai atunci cand incepe sa se usuce.

2. Stabileste o rutina de udare. Ca sa nu uiti sa uzi planta, alege o zi speciala din saptamana pentru aceasta operatiune. Nu uita sa orhidea se uda din ce in ce mai putin pe masura ce scade intensitatea luminii, din toamna.

3. Orhideele nu se uda o data cu celelalte plante. Desi este un lucru la indemana, aceste flori nu se uda decat atunci cand pamantul incepe sa li se usuce.

4. Orhideea Phalaenopsis nu se uda cu cuburi de gheata sau cu apa extrem de rece. Unii gradinari folosesc aceasta metoda mai ales atunci cand pleaca de acasa. Metoda dauneaza florii, pentru ca in mediul ei natural aceasta nu suporta temperaturi mai mici de 20 de grade Celsius, deic apa inghetata ii va rani radacinile.

5. Desi ai cumparat sau primit orhideea intr-un frumos vas ceramic, odata ajunsa acasa, floarea va avea nevoie de un ghiveci adevarat, cu gauri de scurgere a apei.

6. Orhideea are nevoie de transplantare, iar pamantul trebuie schimbat o data la doi ani. Amestecul trebuie sa fie grosier, din resturi de scoarta, perlita si carbine, pentru a permite circulatia aerului.

7. Orhideea are nevoie de multa lumina, locul ideal fiind un pervaz orientat spre est.

8. Floarea nu se trateaza in exces cu fertilizator. Si in cazul orhideelor, mai putin inseamna mai mult.

Votati articolul

8 stafuri pentru ingrijirea corecta a orhideelor
Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 8 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =