Yucca, leacul amerindian

Data | 00 0000
Aceasta planta este foarte bogata in vitaminele A, B2 si C, saponine.
Contine, de asemenea, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu si silicon. Aceste elemente ajuta la absorbtia substantelor nutritive, stimuleaza digestia, accelereaza si regleaza procesele de secretie. Yucca este este de mare ajutor pentru cei care sufera de boli cronice ale intestinului gros.
Se poate consuma exact ca un cartof (in forma naturala) – coapta sau fiarta, simpla sau adaugata in mancaruri cum ar fi supele, sau sub forma de tablete ca suplimente nutritive.
Saponina din Yucca contribuie la combaterea artralgiilor, avand efect asemanator substantelor antiinflamatoare steroidiene (cortizonul), insa, nu are efecte secundare si nu agreseaza tubul digestiv.
Amerindienii recomandau in cazul anchilozei postul alimentar asociat cu consumul anumitor plante, printre care si yucca.
De asemenea, suplimentele pe baza de yucca amelioreaza durerile de cap si inflamatiile, reduc colesterolul si sunt utile in cazul Bolii Addison.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.