Uleiul de ricin in medicina populara

Uleiul de ricin in medicina populara
Este folosit in fabricarea sapunurilor, textilelor, medicamentelor, uleiurilor de amasaj si nu in ultimul rand are nenumarate utilizari in medicina traditionala.
Una dintre utilizarile in medicina traditionale se refera la tratarea nevilor (evii reprezinta pete mici, de culoare inchisa, la nivelul tegumentului - alunite). Consta in ungerea acestora cu ulei de ricin seara si dimineata, pentru ca uleiul sa patrunda in excrescenta. Uleiul de ricin se foloseste cu bune rezultate pentru ulceratiile pielii. La sate, moasele obisnuiau sa aplice ulei de ricin pe ombilicul noului nascut, atunci cand se constata ca se vindeca greu. Femeile isi masau pieptul cu ulei de ricin pentru sporirea abundentei de lapte. O picatura de ulei de ricin slabeste iritatia ochilor. La copiii mici, daca parul nu creste normal, se aplica ulei de ricin de doua ori pe saptamana, seara, inainte de culcare. Pielea capului se maseaza bine cu ulei, care ramane asa pana dimineata, cand se inlatura prin samponare. Dupa ce prin aplicarea uleiului de ricin de doua ori pe saptamana se restabileste cresterea normala a parului, intretinerea sanatatii acestuia poate fi asigurata prin aplicarea tratamentului o data la doua saptamani sau o data pe luna. Uleiul de ricin aplicat pe gene inainte de culcare de trei ori pe saptamana, duce la indesirea lor si le face sa creasca mai lungi. Acelasi tratament se poate aplica sprancenelor. Medicina populara recomada aplicarea acestui ulei, pe orice taietura, jupuitura sau rana. In cazul hemoroizilor externi, ungerea lor cu ulei de ricin ii inmoaie si astfel pot fi retrasi. Poate fi aplicat pe picioare de doua ori pe saptamana , daca picioarele au fost suprasolicitate. Tratamentul consta in ungerea si frecarea picioarelor cu ulei de ricin seara la culcare, dupa care se pun sosete de bumbac. In dimineata urmatoare pielea este catifelata si, in general, senzatia de oboseala si durere dispare. Uleiul de ricin poate fi folosit in acelasi fel, seara si dimineata, pentru inmuierea bataturilor inlaturand durerile. Acest tratament este un remediu specific impotriva bataturilor moi.

Votati articolul

Uleiul de ricin in medicina populara
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 1 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =