Tot ce trebuie sa stii despre carote diamantate

Tot ce trebuie sa stii despre carote diamantate
Vrei sa executi taieri circulare precise si cu mai putin efort? Carotele diamantate sunt uneltele de care ai nevoie in trusa ta. Acestea te vor ajuta sa iti eficientizezi timpul de lucru si sa satisfaci toate nevoile clientului tau. Descopera in continuare ce este tehnica diamantata, care sunt tipurile de carote disponibile si cand le utilizezi.

Cand folosesti carotele diamantate?

Carotele diamantate au o aplicabilitate vasta si sunt indispensabile in lucrarile de amenajari interioare. Acestea sunt folosite pentru a realiza taieturi de forma cilindrica, in multiple suprafete, de diferite dimensiuni. Spre exemplu, se foloseste carota pentru a realiza gaurile pentru tevile de gaz sau apa, pentru gaurile de la hota si ventilator, pentru dozele electrice sau pentru cabluri. Cel mai des, se utilizeaza carote diamantate pentru a da gauri in materiale dure precum:

• Sticla;

• Piatra;

• Placi ceramice de gresie si faianta;

• Portelan;

• Dale;

• Zadarie;

• Beton;

• Lemn foarte dur.

Tipuri de carote diamantate

Nevoile oamenilor difera de la context la context, iar suprafetele in care se realizeaza taierea sunt foarte variate. In functie de specificul fiecarui tip de material, este necesar un anumit fel de taiere si o carota special destinata. Principalele criterii dupa care se claseaza carotele pentru gaurire sunt:

- In functie de dimensiune: Fiind destinate taierii circulare, sunt disponibile pe piata carote cu diverse diametre. In functie de gaura pe care vrei sa o obtii, poti alege o carota cu diametru mic, de ordinul milimetrilor. Aceasta este utilizata adesea pentru instalatiile electrice. De asemenea, daca doresti sa dai o gaura pentru hota, spre exemplu, ai nevoie de o carota cu diametru mare, adecvat lucrarii.

- In functie de forma: Taietura realizata cu ajutorul unei carote diamantate este circulara, insa poate avea forma cilindrica sau conica, in functie de necesitate si carota pe care o alegi.

- In functie de materialul penetrat: Producatorii de carote diamantate s-au adaptat cerintelor pietei si pun la dispozitie doua tipuri de astfel de ustensile. Carotele sinterizate au particulele de diamant incastrate in varful de otel. Astfel ca, pe masura ce varful se uzeaza, noile diamante ajung la suprafata si taiere poate fi executata cu succes. Aceste carote sunt destinate materialelor dure, precum metalul, betonul sau zidaria. Pe de alta parte carotele imbinate au diamantele lipite pe marginile varfului burghiului, printr-un proces de lipire cu electrozi. Aceste carote sunt destinate materialelor mai putin dure, precum este sticla.

Tine cont intotdeauna de aceste criterii si de specificul lucrarii pentru a alege carota potrivita. Astfel te vei bucura de o taiere impecabila, fara efort suplimentar, iar carota va avea o durata de viata mai mare.

De ce sa lucrezi cu tehnica diamantata?

Tehnica diamantata foloseste granule diamantate pentru a realiza operatiunea de taiere. Datorita proprietatilor fizice ale diamantului, eficienta acestei operatiuni este incontestabila, chiar si pentru penetrarea materialelor foarte dure.

Datorita randamentului, aceasta tehnica a fost adoptata pentru mai multe tipuri de ustensile, precum carote diamantate, discuri diamantate, freze diamantate, dischete si bureti diamantati.

Discurile diamantate sunt folosite pentru debitarea placilor de portelan, gresie, marmura si granit sau beton, caramida, zidarie, dale si asfalt, dupa caz. Acestea se impart in doua categorii: discuri diamantate pentru taiere umeda si discuri diamantate pentru taiere uscata, fiind adaptate la grosimea si duritatea placilor.

Frezele diamantate se intrebuinteaza pentru perforarea placilor de gresie portelanata, faianta si piatra naturala sau pentru a profila canturi de granit si marmura, in functie de specificul frezei.

Dischetele si buretii diamantati pot fi utilizati pentru a slefui diverse suprafete. Astfel, ai la dispozitie o varietate de modele adaptate nevoilor tale. Poti finisa granitul si betonul, poti inlatura vopseaua sau poti slefui pardoseala, exact asa cum iti doresti.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 2 =