Selectia celei mai bune betoniere - Ghidul cumparatorului

Selectia celei mai bune betoniere - Ghidul cumparatorului
Atunci cand te pregatesti pentru realizarea unor noi lucrari de constructii exterioare, ai nevoie de cele mai bune unelte precum o betoniera ca cele de aici. Acest produs este esential in cazul diverselor lucrari efectuate, fara a putea fi inlocuit cu altceva.

Pentru a face cea mai buna achizitie, trebuie sa te informezi riguros in prealabil, cu privire la criteriile de selectie pe care trebuie sa le consideri. Iata care sunt acestea!

Regimul de utilizare a betonierei

Primul aspect esential pe care trebuie sa il consideri atunci cand alegi o betoniera se refera la modul in care aceasta va fi  folosita. Frecventa de utilizare a noii ustensile si functiile pe care aceasta le ofera vor influenta considerabil alegerea ta. Iata care sunt optiunile pe care le ai la dispozitie in acest caz:

 

 • Betoniera simpla - Regimul de utilizare a acestui dispozitiv este unul conventional, in cadrul unor santiere de mici dimensiuni, pentru realizarea unor cerinte de lucru limitate.

  • Intrucat aceasta ustensila nu permite realizarea unei cantitati mari de amestec datorita volumului sau redus de incarcare, aceasta nu poate fi utilizata pentru lucrari de anvergura.

  • In schimb, betoniera simpla este ideala atunci cand vrei sa torni sapa unei case sau atunci cand ai nevoie de un amestec de materiale esentiale pentru realizarea unor lucrari mici de constructii.

 

 • Betoniera profesionala - Aceasta permite amestecul omogen al diverselor tipuri de materiale de constructii, fiind recomandata utilizarea sa atat in cadrul santierelor cat si a lucrarilor de constructii a pavajelor si a drumurilor.

  • In aceasta categorie, vei descoperi atat betoniere portabile cat si stationare, pentru a alege modelul care acopera nevoile tale, in functie de lucrarea pe care urmeaza sa o efectuezi.

  • Trebuie sa acorzi atentie sporita rezistentei la uzura frecventa si durabilitatii acestor produse, pentru a evita deteriorarea lor rapida, cauzata de suprasolicitare.

 

 • Betoniera industriala - Aceasta este necesara doar in cazul lucrarilor care necesita realizarea unor cantitati considerabile de amestec de materiale zilnic.

  • Betoniera industriala se adapteaza perfect in conditiile unui regim de utilizare intensiv intrucat poate pregati cantitati mari de produs in cel mai scurt timp, pentru desfasurarea corespunzatoare a proiectelor de amploare.

  • Aceasta este utilizata cel mai frecvent in cazul lucrarilor de constructii a drumurilor si spatiilor rezidentiale de dimensiuni considerabile.

 

Tipuri de betoniere disponibile

Magazinele specializate in comercializarea betonierelor pun la dispozitie atat produse stationare cat si mobile.

 

 • Betoniere stationare - Acestea sunt frecvent utilizate pe santiere, in cadrul carora sunt utilizate produse profesionale pe toata durata desfasurarii lucrarilor.

  • Daca te intereseaza un astfel de produs, trebuie sa acorzi atentie si altor factori de selectie importanti precum greutatea dispozitivului achizitionat si modul in care acesta poate fi alimentat.

  • In cele mai multe cazuri, responsabilii lucrarilor de constructii opteaza pentru autobetoniere, datorita usurintei cu care acestea pot fi transportate in diverse locatii.

 

 • Betoniere mobile - Acestea sunt alese de cei care desfasoara diverse lucrari de constructii in cazul carora trebuie sa beneficieze de mobilitate rapida. Astfel, un produs mobil le permite obtinerea si aplicarea rapida a stratului de beton, pe toata suprafata de lucru.

Selectia betonierei potrivite in functie de sistemul de alimentare

Atunci cand vrei sa cumperi cea mai potrivita betoniera pentru nevoile specifice ale lucrarilor de constructii desfasurate, trebuie sa consideri si sistemul de alimentare a produselor disponibile. Iata care sunt optiunile pe care le poti considera in aceasta etapa:

 

 • Betoniera electrica - Principalele sale avantaje sunt reprezentate de pretul sau rezonabil, de utilizarea sa facila si de faptul ca aceasta se adapteaza rapid, indiferent de  specificul lucrarilor de constructii in cazul carora este utilizata. Betoniera electrica este o varianta avantajoasa si din punct de vedere ecologic, fiind ideala pentru utilizare conventionala.

 

 • Betoniera diesel - Aceasta reprezinta varianta mai durabila, mai robusta si mai fiabila de betoniere, fiind recomandata utilizarea acesteia in cazul lucrarilor de constructii de amploare. Capacitatea sa sporita de mixaj si motorul sau puternic vor asigura calitatea si caracterul omogen al amestecului necesar pentru realizarea unor lucrari de constructii complexe.

 

 • Betoniera care se alimenteaza cu benzina - Exista atat modele de betoniere fixe cat si mobile care se alimenteaza cu benzina. Aceasta este considerata o optiune avantajoasa in ceea ce priveste pretul de achizitie. Cu toate acestea, acest dispozitiv este intalnit mai rar decat betoniera diesel datorita caracterului puternic inflamabil al benzinei, care necesita luarea unor masuri de siguranta suplimentare.

 

Acum ca ai descoperit principalele tipuri de betoniere disponibile in magazinele specializate, poti alege produsul potrivit nevoilor tale.

 

Votati articolul

Selectia celei mai bune betoniere - Ghidul cumparatorului
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =