Ce loc dam artei in viata noastra - Partea 4

Tablouri pe pereti, carti in biblioteca, muzica pe fundal – arta face parte din viata noastra cu un scop: ne invata, ne implineste. Prin arta ne cunoastem, arta ne implica, ne ofera viziune asupra vietii, face legatura intre trecut, prezent si viitor.
Cum putem completa arta cu viata de zi cu zi, cu spatiul public si cu cel intim? Trebuie ea sa fie regasita doar in rezervatii adecvate, care pot fi vizitate dupa program, sau am putea cadea astfel intr-o confuzie creata de un mixaj-prelungire nefiresc riscand sa ameninte calitatea actului creator? Arta poate asigura o mai mare continuitate in viata noastra prin invitatia pe care ne-o face sa devenim actori si nu simplli spectatori, mai mult sau mai putin experti, dorindu-ne sa fim atinsi, macar in trecere, de nimbul inspiratiei artistice. Psihologii au recurs la exprimarea prin intermediul artei a traumelor, fricilor, blocajelor, stimuland potentialul de vindecare.

Votati articolul

Ce loc dam artei in viata noastra - Partea 4
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 4 =