Ce loc dam artei in viata noastra - Partea 3

Tablouri pe pereti, carti in biblioteca, muzica pe fundal – arta face parte din viata noastra cu un scop: ne invata, ne implineste. Prin arta ne cunoastem, arta ne implica, ne ofera viziune asupra vietii, face legatura intre trecut, prezent si viitor.
Reusim mereu sa prelungim viata in frumos? Sanctionam des frumosul din viata rezervandu-l doar anumitor momente de relaxare, destinate iesirii la expozitii, teatre, filme, conform unui program artistic portionat mai mult sau mai putin riguros? Ingurgitarea dozei de arta in aceste escapade artistice este oare singura optiune pentru incarcarea bateriilor si reluarea vietii trepidante, agitate, alergaturii dupa mijloace de subzistenta ori inbunatatirea celor de existenta? Cum poate fi traita viata creand un continuum intre arta si mesajele ei de speranta, visare, schimbare si conceptul real, fara a crea aceste sincope, aceasta separare? Oare sentimentul de bine ar fi mai constant prezent in viata noastra? Intreb aceste lucruri deoarece observam tot mai des ca arta este mai degraba vazuta ca fiind ceva frumos in locul a ceva urat ori banal, respectiv viata obisnuita, iar creatiile artistice ca o posibilitate a unei transgresiuni intr-o sfera inaccesibila in mod firesc.

Votati articolul

Ce loc dam artei in viata noastra - Partea 3
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =