Ce loc dam artei in viata noastra - Partea 2

Tablouri pe pereti, carti in biblioteca, muzica pe fundal – arta face parte din viata noastra cu un scop: ne invata, ne implineste. Prin arta ne cunoastem, arta ne implica, ne ofera viziune asupra vietii, face legatura intre trecut, prezent si viitor.
Avem cu adevarat nevoie de arta in viata noastra? Opiniile sunt diverse. Sunt voci care spun ca, in vremurile in care traim, avide de concret si aflate sub imperiul pragmatismului, arta fie trebuie sa se adapteze ca sa poata fi receptata, fie este inutila si inadecvata. Altii cred, din contra, ca arta este necesara tocmai ca o salvare din platitudinea existentei, ca o iesire din realitate, fiind un permis catre speranta, visare, indepartarea frustrarilor. Probabil ca vremurile nu sunt mai bune sau mai usoare decat altele, ci doar diferite, arta existand in ciuda modului in care este perceput momentul in care traim. Ambele pareri creeaza o perspectiva dihotomica intre viata rutiniera si fuga in arta.

Votati articolul

Ce loc dam artei in viata noastra - Partea 2
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 5 =