Somon la gratar, cu cartofi si sparanghel
Ai nevoie de: 500 g file de somon, ulei de masline, sare si piper dupa gust, 4-5 cartofi, 1 mana sparanghel curatat.
Pentru sos ai nevoie de: 3 rosii, 2 linguri suc de lamaie, patrunjel tocat, marar tocat, 3 catei de usturoi, ulei de masline, 3 fire de ceapa verde (se inlocuieste cu o ceapa alba, la nevoie)
Preparare somon la gratar: Se incalzeste gratarul si cand e gata se aseaza fileul de somon, cate 4 minute pe fiecare parte. Se transfera somonul pe o farfurie ca sa se raceasca si in timpul asta se pregatesc salata si cartofii. Se fierb cartofii taiati in cuburi mari. Sparanghelul se fierbe usor, pentru 3 minute, dupa care se clateste cu apa rece.
Pentru sos, taie legumele si amesteca-le usor intr-o tigaie, la foc mic; completeaza cu apa daca e nevoie si lasa-le sa fiarba pana cand se ingroasa sosul.
Somonul se serveste pe un pat de frunze de salata, ca cartofii alaturi si sosul de rosii deasupra.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.