Somon la gratar, cu cartofi si sparanghel

Aceasta este o reteta perfecta pentru cina sau pentru un pranz special. Salata se prepara rapid si intregeste aromele somonului.

Ai nevoie de: 500 g file de somon, ulei de masline, sare si piper dupa gust, 4-5 cartofi, 1 mana sparanghel curatat.

Pentru sos ai nevoie de: 3 rosii, 2 linguri suc de lamaie, patrunjel tocat, marar tocat, 3 catei de usturoi, ulei de masline, 3 fire de ceapa verde (se inlocuieste cu o ceapa alba, la nevoie)

Preparare somon la gratar: Se incalzeste gratarul si cand e gata se aseaza fileul de somon, cate 4 minute pe fiecare parte. Se transfera somonul pe o farfurie ca sa se raceasca si in timpul asta se pregatesc salata si cartofii. Se fierb cartofii taiati in cuburi mari. Sparanghelul se fierbe usor, pentru 3 minute, dupa care se clateste cu apa rece.

Pentru sos, taie legumele si amesteca-le usor intr-o tigaie, la foc mic; completeaza cu apa daca e nevoie si lasa-le sa fiarba pana cand se ingroasa sosul.

Somonul se serveste pe un pat de frunze de salata, ca cartofii alaturi si sosul de rosii deasupra.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 - 1 =