Friptura frageda de vita cu legume

Friptura frageda de vita cu legume
Friptura de vita pregatita in acest fel este foarte frageda si moale. Se poate folosi pulpa de vita, vrabioara sau antricot dezosat.

Ingrediente: pulpa de vita, ulei, ceapa, morcov, dovlecei, usturoi, lamaie, vin alb, unt, faina, dafin, boia, verdeturi - patrunjel, marar, cimbru

Intr-o tigaie groasa se pregateste un rantas rapid cu ulei incins, ceapa tocata marunt si putina faina. Se adauga apoi usturoiul si dafinul, boiaua. Se rastoarna apoi intr-o cratita potrivita, se adauga bucatile de carne de vita, zeama de lamaie, se sareaza, se adauga piper dupa gust si se completeaza cu apa sau supa de os pana ce carnea este acoperita. Se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mic.

Cand a scazut, se scoate totul intr-o tava termorezistenta. Se pun legumele - morcovii si dovleceii - si se adauga vinul alb si verdeturile aromate. Se tine la cuptor inca 30 de minute, pana ce legumele sunt gata. Carnea astfel preparata este foarte frageda.

Se serveste cu cartofi sau orez.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =