Dulceata din coji de portocale

Dulceata din coji de portocale
Dulceata din coji de portocale este o reteta cu traditie in Grecia si tarile din zona Mediteranei.

Ai nevoie de:
4 portocale
1kg zahar
1 lamaie mai mica
400ml apa

Cum se prepara:
Portocalele se spala intr-o apa in care a fost adaugat 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, apoi se rad. Se desface fructul, se inlatura pulpa, iar coaja se taie felii subtiri si nu foarte lungi, care apoi se tin in apa rece peste noapte. A doua zi, cojile se fierb timp de 30 de minute, se scurg de apa si se lasa la zvantat peste noapte. In a treia zi, se pune zaharul si apa intr-o cratita la fiert; cand s-a topit zaharul, se adauga cojile de portocala, se lasa sa mai fiarba, apoi se toarna zeama de lamaie. Dupa inca vreo 2-3 minute, dulceata se ia de pe foc, se desarta intr-un borcan si se lasa la racit, acoperita cu un propop de bucatarie.

Borcanele cu dulceata se pot pastra la camara sau in frigider.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 6 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =