Crema de zahar ars (cu oua intregi)

Ingrediente:
250-300 g zahar
6 oua (separate)
1 litru lapte
1-2 pliculete de zahar vanilat
Preparare:
100 g zahar se pun la caramelizat intr-o cratita, pe foc mic; cand acesta incepe sa se topeasca si ca capete o culoare de caramel, se ia rapid de pe foc, iar cratita se rasuceste rapid in asa fel incat zaharul sa formeze o crusta uniforma pe fundul si peretii sai. Intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu restul de zahar si 1 pliculet de zahar vanilat. Separat, se mixeaza si albusurile cu un plic de zahar vanilat, ca pentru bezele (sa faca varfuri tari).
La final, celoe doua compozitii se amesteca si pest eele se adauga, treptat (fara graba), laptele. Totul se toarna in cratita dublata cu crusta de zahar ars. Se da la cuptor pentru 30-40 de minute, la foc potrivit, pana cand compozitia din oua si lapte se intareste.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.