Ciorba de peste

Ciorba de peste
Ciorba de peste vine intr-o multitudine de retete si varietati. Iata varianta de baza a acesteia, o reteta care poate fi imbogatita si completata in functie de ingredientele pe care le avem la indemana. Asadar, ingredientele de mai jos sunt prezentate fara cantitati, ele putand fi modificate sau adaugite.

peste
radacinoase: morcov, patrunjel, telina
ceapa
ardei gras
rosii
bors sau zeama de lamaie
leustean, patrunjel
ulei
sare

Pestele curatat se taie in bucati potrivite. Radacinoasele si ceapa se tin un minut la blender sau se toaca marunt. INtr-o tigaie se incinge un pic de ulei de masline si se calesc usor. Separat, rosiile si ardeiul se tin la mixer pana devin o pasta, care se adauga peste zarzavatul din tigaie. Cand fierbe, se muta in oala, se adauga apa clocotita si pestele taiat.

Imediat se pune si borsul si se lasa pana pestele este fiert, dar nu se sfarama. Se ia oala de pe foc, se adauga leusteanul si patrunjel taiate marunt si se serveste cu ardei iute si mamaliga.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 4 voturi.
Articole conexe

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 1 =