Bucataria tatareasca: Reteta de suberek cu carne
Avem nevoie de:
Pentru prepararea aluatului: apa, sare si faina.
Pentru umplutura: carne tocata de oaie si vita, ceapa, sare, piper, condimente (menta, enibahar, boia etc)
Se face un aluat simplu din apa sare si faina, pana se leaga. Din aluat se separa apoi bucati potrivite.
Intre timp, se pregateste compozitia pentru umplutura. Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt, cu sarea si mirodeniile dupa gust.
Separat fiecare bucata de aluat se intinde separat, in foaie subtire. Pe foaia de aluat se aseaza cate o lingura-doua din amestecul de carne, apoi se pliaza si se inchide aluatul sub forma unui pungute, apasand aluatul pe margini sa nu se desfaca. Fiecare suberek astfel obtinut se prajeste in baie de ulei incins, pe fiecare parte, pana devine auriu.
Traditional, se serveste fierbinte, alaturi de iaurt sau airan.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.