Trei arbori decorativi pentru gradinile insorite

Trei arbori decorativi pentru gradinile insorite
Pomii delimiteaza spatiul unei gradini si creaza un punct de interes acolo unde nici o floare sau arbust nu poate ajunge. Ei pot deveni chiar elementul central in amenajarea unei gradini. Atunci cand alegi o specie de copac, trebuie sa ai in vedere conditiile de mediu pe care le poate suporta.

Arborele de matase (Albizzia julibrissin) nu creste foarte mult in inaltime (cel mult 8-10m), insa are o coroana bogata, desi nu foarte ramificata. Frunzele sunt subtiri, fine, iar florile seamana cu un ghem de puf. Copacul infloreste in perioada iulie-august. Nu creste foarte rapid, se dezvolta bine in locurile insorite si are nevoie de un sol bogat si permeabil.

Castanul (Aesculus hippocastanum) este un arbore care poate atinge inaltimi uriase. Este deosebit de interesant din punct de vedere decorativ, atat din cauza frunzelor formate din 5-7 fragmente (foliole), cat si a florilor mari, care apar pe varful ramurilor in aprilie-mai si seamana cu lumanarile. Toamna, fructele castanului se deschid si din ele cad 2 seminte lucioase, mari.

Mesteacanul (Betula pendula) este un arbore extrem de frumos si decorativ din cauza contrastului coloristic dintre frunzele verzi - primavara / aurii - toamna si scoarta alba, punctata de noduri negre. Creste inalt, iar puieti variaza intre 60-250cm. Nu este deloc pretentios in ceea ce priveste calitatea solului, devoltandu-se la fel de bine si pe terenuri sterile.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.73 din 5 - 20 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 1 =