Stiai ca exista trandafiri… taratori?

Stiai ca exista trandafiri… taratori?
Trandafirii taratori au forme si ating dimensiuni variate, insa, ca regula generala, aspectul lor este asemenator cu cel al plantelor taratoare – au ramuri lungi, care se intind pe suprafete mari de la 50 pana la 80 cm. Unele soiuri de trandafiri taratori au si o usoara crestere verticala, motiv pentru care se mai numesc trandafiri-arbust mici.

Trandafirii taratori reduc numarul buruienilor din gradina pentru ca blocheaza lumina soarelui sub coroana, dar si ocupa o suprafata mai mare. In ciuda acestui lucru, se recomanda curatarea solului de buruieni, deoarece combaterea lor mai tarziu va fi extrem de dificila.

Florile sunt albe, roz sau rosii. Atunci cand spatiul din gradina este limitat, se recomanda folosire soiurilor mai mici, care nu ocupa mai mult de 50 metri patrati. Trandafirul tarator se poate cultiva si in ghiveci, singur sau alaturi de alte plante.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.12 din 5 - 33 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 2 =