Pergola sau copertina? Care este cea mai buna optiune?

Pergola sau copertina? Care este cea mai buna optiune?
Pentru cei care locuiesc la ultimul etaj al unui bloc sau pentru cei care locuiesc la casa, soarele poate sa fie o problema foarte mare pe timpul verii. Oricine isi doreste un spatiu de relaxare in aer liber, insa terasa sau balconul pot fi scaldate in soare, ceea ce creeaza disconfort.

Din fericire, exista solutii pentru obtinerea unui loc umbros, evidentiate de cei de la royalpergola.ro.

Exista doua solutii foarte apreciate si adoptate de utilizatori: pergole retractabile si copertine. Ambele au avantaje si dezavantaje si ambele pot fi solutia perfecta in anumite situatii. Care sunt diferentele intre ele, insa?

Pergolele

Pergolele reusesc sa extinda spatiul acoperit al unei terase, fiind foarte rezistente la factori externi. Marele avantaj al unei pergole este faptul ca poate face fata fara problema atat anotimpului rece, cat si anotimpului cald, fiind un veritabil acoperis pentru terasa sau pentru balcon.

Pergolele pot fi construite in mai multe moduri si pot fi dotate cu tot felul de tehnologii moderne. In ultimii ani, cele mai utilizate pergole sunt cele retractabile, deoarece permit indepartarea lor in situatiile in care se doreste obtinerea unui spatiu 100% luminos.

Daca ar fi sa fie evidentiate cateva avantaje ale pergolelor, cele mai mari sunt urmatoarele:

  • protejeaza impotriva razelor de soare, fiind excelente pentru cei care trebuie sa se fereasca de razele UV;

  • Protejeaza impotriva ploii. Terasele pot fi folosite fara probleme pe timp de ploaie cu ajutorul pergolelor retractabile;

  • Ofera confort pe toata durata zilei;

  • Sunt versatile, putand fi indepartate cu usurinta atunci cand nu este nevoie de ele;

  • Imbunatatesc in mod considerabil estetica terasei;

  • Pot fi controlate cu usurinta prin telecomanda;

  • Ajuta la prelungirea sezonului de terasa.

Copertinele

Sunt solutii mai ieftine de umbrire, comparabile cu perdelele, roletele sau draperiile in ceea ce priveste eficienta. Nu sunt la fel de rezistente precum sunt pergolele, insa reusesc sa atraga prin estetica lor care poate sa fie foarte variata si prin faptul ca pot fi montate atat vertical, cat si orizontal.

In ceea ce priveste avantajele copertinelor, costul redus si faptul ca sunt foarte versatile le reprezinta cel mai bine.

In principiu, cei care doresc un sistem care sa aiba rolul de acoperis pe timpul iernii trebuie sa opteze pentru pergole retractabile, deoarece sunt mult mai rezistente si pot fi folosite de-a lungul mai multor ani.

Cei care, in schimb, doresc un sistem de umbrire ieftin, pe care sa il foloseasca doar pe timpul berii, pot opta pentru copertine.

Ce trebuie avut in vedere atunci cand se opteaza pentru un astfel de sistem de umbrire?

Este bine sa se acorde foarte mare atentie materialelor din care este realizat sistemul de umbrire si modului in care este montat. In functie de calitatea materialului, rezistenta in timp a produsului poate sa fie foarte mare.

La pergole, spre exemplu, structura este realizata cel mai adesea din aluminiu extrudat, in timp ce acoperisul este realizat din PVC. O astfel de combinatie poate asigura o durata de viata de zeci de ani.

Votati articolul

Pergola sau copertina? Care este cea mai buna optiune?
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 3 =