Macesul, cel mai frumos trandafir… salbatic

Macesul, cel mai frumos trandafir… salbatic
Trandafirul de soi nu este singurul de acest gen care poate infrumuseta o gradina – la fel de bine se poate adapta si trandafirul salbatic – macesul. Acesta infloreste mai devreme si pentru o perioada mai lunga, iar fructele sale rosii se mentin pana toamna tarziu.

Macesul (Rosa canina), numit si trandafir salbatic, de padure sau cainesc, macies, rug salbatic, scorus nemtesc, sipica, samd, este o specie de trandafir catarator salbatic, originara din Europa, unele zone din Africa si Asia.

Poate atinge pana la 5 m, insa de obicei nu creste mai inalt de 1-2 m, pentru ca ramurile sale lungi cad inspre pamant. Ramurile sunt acoperite de ace mici, usor incovoiate si foarte ascutite. Florile au de obicei culoarea roz, variind in nuante deschise sau inchise, pana la alb.

Macesele apar dupa ce florile s-au ofilit si sunt, de obicei, de culoare rosie. In functie de specie, acestea pot avea culori si forme diverse.

Votati articolul

Macesul, cel mai frumos trandafir… salbatic
Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 9 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 2 =