Inmultirea crinului rosu - Hippeastrum

Inmultirea crinului rosu - Hippeastrum
Hippeastrum, numit si crinul rosu sau gramofonul, este o planta de interior originara din zonele tropicale ce poate atinge 40-50 cm inaltime si care face flori mari, colorate in nuante intense de rosu, roz, alb, violet. Inmultirea crinului rosu se face prin separarea bulbilor sau prin seminte.

Inmultirea prin seminte

Este o modalitate mai dificila, dar care poate da roade daca este facuta dupa reguli stricte; este, de altfel, un experiment interesant pentru cei pasionati de gradinarit. In primul rand, semintele trebuie semanate imediat ce ajung la maturitate, pentru ca nu au o putere foarte mare de germinare. Perioada propice semanarii sunt lunile august si septembrie. Se folosesc ladite, tavi sau ghivece cu pamant usor drenabil, se uda regulat si se tin in incaperi calde, la lumina.

Inmultirea prin divizare

Este cea mai la indemana metoda de inmultire si cea care da cele mai bune rezultate. Operatiunea se face dupa ce planta a intrat in perioada de repaus, adica toamna, si numai la bulbii de dimensiuni mari. Bulbii mici nu se pot diviza si se mentin in vegetatie continua pana fac primele flori. Separarea bulbilor se face cu foarte mare atentie, pentru a nu distruge radacinile. Daca bulbii scosi sunt de mici dimensiuni, se planteaza si se uda normal, pentru ca nu au nevoie de perioada de repaus.

Votati articolul

Inmultirea crinului rosu - Hippeastrum
Rating:
Nota: 4.21 din 5 - 7 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 1 =