Cum putem obtine un bonsai

Cum putem obtine un bonsai
Fara a atinge perfectiunea specialistilor japonezi, sau fara a cumpara din magazin un bonsai, oricare dintre noi putem incerca sa cultivam in casa sau pe terasa un astfel de arbore pitic.
Astfel, daca ne-am s-a hotarat sa ne facem pe terasa o gradina japoneza, din care, bineinteles, nu pot lipsi arborii pitici, trebuie sa cautam plante potrivite (arbori, arbusti) care cresc intr-un teren, arid, pietros. Aici vegetatia nu are posibilitatea sa se dezvolte normal si este foarte posibil ca in aceasta zona sa se gaseasca viitorul nostru bonsai, care va fi un conifer sau un arbore cu frunze cazatoare. Dupa ce planta a fost gasita, taiem imediat ramurile mari si cele in plus, pana ce capata aspectul dorit. Este recomandata o planta ale carei ramuri pornesc cat mai de jos. Cu un cutit se face un sant circular in jurul plantei alese; diametrul cercului va fi de 10—12 cm. Prin aceasta incizie profunda se taie radacinile ce depasesc diametrul cercului. Dupa ce se scoate planta cu putinul pamant ce-l are pe radacini, se planteaza intr-un ghiveci putin adanc. Aceasta, pentru a nu-i permite sa-si dezvolte radacinile, si astfel sa ramana pitica. Dupa plantare vasul va fi udat si tinut cateva zile la umbra. In continuare vor fi taiati in mod regulat toti lastarii si crengutele mai slabe, ca astfel coroana arborelui sa fie echilibrata fata de radacina. Plantele astfel tratate pot trai multi ani. Principalele lucrari de intretinere constau in udari frecvente dar superficiale ; administrare de ingrasaminte primavara pentru foioase si in timpul anului pentru conifere; trans-vazari primavara la 3—4 ani pentru conifere si la 2 ani spre sfârsitul iernii pentru foioase (cu acest prilej se inlatura o parte din radacini si se adauga pamant proaspat). Este posibil sa nu reusim din prima incercare, dar cu siguranata satisfactia finala va fi pe masura muncii depuse.

Votati articolul

Cum putem obtine un bonsai
Rating:
Nota: 4.44 din 5 - 8 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 3 =