Cum pot fi depasite problemele unei gradini umbrite

Cum pot fi depasite problemele unei gradini umbrite
Daca gradina este mereu umbrita, exista cateva solutii pentru a avea o recolta bogata. In plus, alegerea soiurilor rezistente, adaptate si care se dezvolta cel mai bine in umbra sau semi umbra este un pas decisiv.

Pentru a lasa cat mai multa lumian sa patrunda la plante, se taie ramurile copacilor din apropiere, se pot folosi straturi ridicate sau mulci din material deschis la culoare, pentru a reflecta lumina. Desi majoritatea legumelor au nevoie de cel putin 10 ore de lumina, exista soiuri care necesita numai 3-4 ore pentru a da o recolta buna.

O data stabilite tipurile de legume ce urmeaza sa fie cultivate, urmatoarele criterii ce trebuie indeplinite sunt calitatea foarte buna a pamantului si udarea corespunzatoare. Pamantul trebuie sa fie de foarte buna calitate, fertil si usor drenabil. Daca locul de plantare se afla in apropierea unor copaci, radacinile acestora vor prelua toti nutrientii si substantele fertilizatoare din sol. Ideal in acest caz este construirea unor straturi ridicate si a unei bariere adanci care sa delimiteze bine partea de cultura.

Importante sunt si suprafetele reflectorizante sau deschise la culoare, care pot amplifica lumina soarelui: talasul, folia de aluminiu, mulci din ziare si hartie, nisip.

Votati articolul

Cum pot fi depasite problemele unei gradini umbrite
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 3 =