Ce specii nu sunt recomandate in imediata apropiere a constructiilor

Ce specii nu sunt recomandate in imediata apropiere a constructiilor
Majoritatea plantelor se dezvolta bine cand sunt cultivate pe langa casa, insa exista cateva specii care pot dauna constructiei in sine. In general, plantele sau copacii trebuie plantati destul de departe de casa, pentru a avea acces mai usor in jurul lor; in plus, orice planta cu ramuri lemnoase care atinge sau creste pe finisajele de lemn ale casei pot deteriora lemnul in timp sau il pot zgaria.

Din categoria copacilor, cei mai periculosi sunt salcia plangatoare si parul. Salcia are radacini foarte puternice si mari, care pot exercita presiune asupra fundatiei. Parul nu are radacini foarte mari si poate avea un aspect inegal; ramurile batrane si uscate pot face pagube mari daca se desprind si cad pe masina sau pe mobilierul de gradina.

Plantele cataratoare arata frumos, insa au si o parte negativa. Exista specii care pot imbraca practic intreaga casa intr-o retea de ramuri si liane. Desi nu pot deteriora o casa de caramida, acest tip de plante nu lasa soarele sa incalzeasca peretii casei - de aici pot aparea probleme legate de igrasie, mucegai sau consum crescut de caldura pe timp de iarna.

Votati articolul

Ce specii nu sunt recomandate in imediata apropiere a constructiilor
Rating:
Nota: 4.04 din 5 - 12 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 2 =