Ce plante si flori se pot planta sub brazi

Ce plante si flori se pot planta sub brazi
Gasirea unor specii de plante ornamentale sau plante cu flori care sa creasca la umbra copacilor mereu verzi (precum brazii sau pinii) este si asa o munca dificila; treaba devine si mai grea cand la departajarea speciilor se adauga si criteriul pamantului umed. Sub brazi sau pini se pot planta numai flori care tolereaza umbra si pamantul umed.

Majoritatea plentelor perene au nevoie de mult alumina pentru a inflori din abundenta, insa exista cateva specii care se dezvolta bine si in conditii de umbra. Ai de ales intre clopotelul de padure, feriga, Degetar (Digitalis purpurea), Omagul de gradina, Lacramioara (Convallaria majalis), Ghiocel, Brebenei, Nu-ma-uita (Brunnera macrophylla), Vinca. Toate acestea sunt plante perfect adaptate la conditiile de mediu de la noi si nu au nevoie de ingrijiri speciale.

Plantele cu aspect de tufa care cresc foarte bine in umbra sunt hortensia, Viburnum si anumite soiuri de trandafiri. Hortensia nu suporta soarele direct, iar in functie de pH-ul pamantului va face flori diferit colorate: roz, albastru, verde-galbui sau violet. Viburnum face flori albe, insa da o pata de culoare gradinii si toamna, cand frunzele sale devin rosiatice.

Pentru a ajuta plantele, adauga mulci, balegar sau materie organica in pamant.

Votati articolul

Ce plante si flori se pot planta sub brazi
Rating:
Nota: 4.21 din 5 - 161 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =