Ai grija ce flori plantezi in jurul casei!

Ai grija ce flori plantezi in jurul casei!
Ingrijirea plantelor din jurul casei se poate transforma dintr-o activitate placuta de weekend, intr-un cosmar zilnic sau o dezamagire de proportii.

Cand alegi speciile de plante si flori pentru gradina, in afara de conditiile de mediu, trebuie intotdeauna sa ai in vedere si timpul pe care il poti aloca ingrijirii lor. E de inteles faptul ca vrei sa ai mereu flori frumoase in gradina, insa multe specii au nevoie de ingrijiri si operatiuni speciale pentru a creste si ramane in stare buna. Daca ai mult timp la dispozitie pentru gradina, atunci poti alege orice specii de plante; daca insa nu iti poti dedica prea mult timp pentur flori, atunci alege numai specii care au nevoie de ingrijiri minime sau deloc.

Pentru gradinarul ocazional, care nu-si poate petrece mult timp cu plantele, o idee buna ar fi plantele perene. Acestea au nevoie de ingrijiri minime: udare, smulgerea buruienilor, combaterea daunatorilor, fertilizare (optional si nu la toate speciile). Straturile de plante perene pot ascunde zone neinteresante ale curtii si dau multa culoare in orice sezon, daca speciile sunt plantate in asa fel incat perioadele de inflorire sa fie succesive. Specii de plante perene usor de ingrijit: astilbe, aster, crizantema, coreopsis, echinacea, phlox, salvia, trandafirul. Specii de plante perene mai sensibile: allium (ceapa ornamentala), bujor, clematis, crin, garofite, levantica, mac.

Plantele anuale nu supravietuiesc peste iarna, asa ca trebuie replantate in fiecare an din seminte sau rasaduri. Au nevoie de apa, o perioada de fertilizare si soare din plin ac sa infloreasca bogat pe tot timpul verii. Desi se pot planta alaturi de soiurile perene pentru a forma straturi pline de culoare, ele sunt foarte potrivite pentru ghivece. Plante anuale recomandate: begonia, carciumareasa, cosmos, coltunas, craita, creasta cocosului, dalie, gura leului, panselute, petunie, urzica decorativa, zorele.

Votati articolul

Ai grija ce flori plantezi in jurul casei!
Rating:
Nota: 4.13 din 5 - 12 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Aly 18 Aprilie 2019
Hello there, rnrnMy name is Aly and I would like to know if you would have any interest to have your website here at infocasasigradina.ro promoted as a resource on our blog alychidesign.com ? rnrnWe areupdating our do-follow broken link resources to include current and up to date resources for our readers. If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know. rnrnThanks, rnrnAly

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 3 =