Un strop de nebunie, restul e design

Pentru ca lumina plapanda care se intrezarea prin ferestrele mici ale demisolului nu prea avea nimic in comun cu razele arzatoare ale soarelui elen, am ales o solutie de compromis: jocuri de lumina, alternand sursele reci (tuburi fluorescente) cu sursele calde (becuri cu filament). Paradisul vegetal mediteranean a fost recreat sub forma de terarii, iar ornamentele care decoreaza peretii au fost colorate cald in nuante de rosu, galben si portocaliu.
Desi atipic pentru o tema greceasca, rafturile care au fost montate in imediata apropiere a tuburilor fluorescente sunt pline de violete africane, in ghivece mascate cu amfore de lut in miniatura; violetele africane sunt plantele de interior care se dezvolta cel mai bine la lumina artificiala, iar intensitatea luminoasa a surselor fluorescente a fost calculata special pentru aceasta specie.
Echipa mixta: specialisti in design si in horticultura
V-am reprodus o parte din proiectul pe care l-am realizat la cererea unei firme de design interior specializata in amenajarea spatiilor de birouri.
Este prima oara cand mi s-a cerut un astfel de serviciu, iar eu deduc din asta ca in Romania, in sfarsit, prezenta viului, a plantelor de apartament in sediile de firme devine un lucru ce nu mai este lasat la voia intamplarii. Amenajarea unui birou nu mai este doar sarcina specialistului in design interior, ea este completata cu ideile si sfaturile unui horticultor.
Iar pentru ca designerul (si artistul) Bogdan Avramov imi este in primul rand prieten, de abia apoi coleg de munca, mi-a dat voie sa ma joc putin cu lutul din care isi construieste matritele pentru basoreliefuri. Mi-a placut atat de mult senzatia, incat am ales sa las, pentru o perioada, pixul deoparte si sa ma concentrez asupra formelor si culorilor.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.